Afstand van een dartbord: hoe meet je dat?

Ga jij binnenkort een goed dartbord kopen om jouw dart carrière goed van start te laten gaan? Dan wil je vast ook weten op welke afstand en hoogte je een dartbord moet ophangen om op een heel professionele manier te kunnen spelen. Dat maakt het darten namelijk extra leuk en makkelijk.

Het is heel belangrijk dat de afstand tot het dartbord juist wordt opgemeten. Dit voorkomt namelijk dat je niet op een prettige manier speelt wanneer je in een kroef of bij andere vrienden thuis speelt.


Afstand van een dartbord

De ochte wordt op 2,37 meter afstand geplaatst van het dartbord. Dit zijn de officiële reglementen voor professionele darters zoals Raymond van Barneveld. Het meten van die specifieke afstand kun je op verschillende manieren voltooien. Je kunt dit bijvoorbeeld vanaf de grond meten tot aan de oche. Zeker geen verkeerde manier, maar het is beter om de afstand te meten vanaf de Bull. Die tweede manier is vaak wat preciezer, maar als je net begint met darten, neem het vooral niet te nauw. Ga je met vrienden een officieel darttoernooi uitvoeren, dan is het wel zo prettig dat dit op een goede manier gebeurt.


Dartbord ophangsystemen

Een dartbord wil je stevig aan de muur hebben hangen om gevaarlijke ongelukken te voorkomen. Dit dit je bijvoorbeeld door je dartbord op te hangen met een goed ophangsysteem. Ook kun je het dartbord op deze manier ronddraaien en slijt het bord minder snel. Zeker een aanrader wanneer je een goedkoper dartbord hebt. Die slijten over het algemeen toch al sneller dan ander soort dartborden.


Dartborden kopen: Recreationeel of professioneel?

Zoals hierboven genoemd, slijt een goedkoper dartbord ietwat sneller dan een eentje in een duurdere klasse. Maar als je net begint met darten is het best aan te raden om een wat goedkoper dartbord te kopen: dan kun je eerst kijken of darten wel aan jou besteed is of dat je jouw pijlen beter op een andere sport kunt richten. Een duurder dartbord is een goede investering wanneer je veel speelt en ook graag wat in een hogere klassen wilt gaan spelen. Deze zijn gemaakt van beter materiaal en daarom gaan ze vaak ook wat langer mee.