Contactlenzen

Wanneer je het allemaal niet meer zo scherp ziet, is het verstandig om eens naar een opticien of optometrist te gaan om je ogen eens te laten opmeten. Blijkt uit de oogmeting dat je een correctie nodig hebt om alles weer scherp te zien, dan kun je kiezen voor een bril of voor contactlenzen om je ogen te gaan corrigeren.

Er zijn veel mensen die geen bril willen, omdat ze dat niet mooi vinden of ze vinden het niet gemakkelijk. Zij kiezen dan voor contactlenzen want deze veranderen je uiterlijk niet en zijn zeer praktisch in het gebruik (fijn voor het sporten, ook beslaan ze niet).

Kies voor contactlenzen

Kies je voor contactlenzen, dan kun je kiezen voor harde contactlenzen of zachte contactlenzen. De meeste mensen kiezen voor zachte contactlenzen zoals daglenzen, weeklenzen of maandlenzen. Ook zijn er zachte torische contactlenzen en zachte multifocale contactlenzen (voor personen met leesklachten) te koop. Het grote voordeel van zachte lenzen is dat deze veel fijner zitten en dit komt door het materiaal waarvan ze gemaakt zijn en ze zijn bovendien ook nog eens een stuk dunner. Vaak zie je bij hoge sterktes of moeilijkere combinaties dat men voor harde lenzen kiest, omdat dit niet met zachte lenzen te corrigeren is.

Draag je contactlenzen dan zul je deze tijdens de draagperiode goed moeten onderhouden. Het goed onderhouden van je contactlenzen doe je met een lenzenvloeistof die een reinigende en desinfecterende werking heeft. Bij slecht onderhoud zullen de contactlenzen wazig worden en dicht gaan zitten met vuil en eiwit en hierdoor zullen de contactlenzen ook niet meer voldoende zuurstof naar het oog doorlaten. Let wel goed op welke lenzenvloeistof je gaat gebruiken, want er is zowel lenzenvloeistof voor harde lenzen te koop als lenzenvloeistof voor zachte lenzen.

Wil jij nu ook contactlenzen gaan dragen, haast je dan naar een oogmeetdeskundige of raadpleeg een informatie site over ogen en contactlenzen zoals overogen.nl