Isolatiemanchet verlaagd energiekosten met 40%

Wat zijn isolatiemanchetten (isolatiematrassen) wat zijn de voor- en nadelen en hoeveel energiekosten kan ik besparen? Lees het hier...

Met een terugverdientijd van gemiddeld een half jaar, zou het investeren in isolatiemanchetten een “no- brainer” moeten zijn. Gemiddeld kunnen energiebesparingen gerealiseerd worden van 20 tot 40%.

Dit komt doordat een isolatiemanchet het warmteverlies van de verwarmingselementen op een extrusielijn sterk weet te reduceren.

Daarnaast is er minder energie nodig om processen opnieuw op te starten bij de start van een nieuwe cyclus. Al met al wordt de efficientie dus verhoogd.

Heb ik isolatiemanchetten nodig?

Veel organisaties maken nog stééds geen gebruik van isolatiemanchetten. Dit is een gemiste kans, omdat de investering gemiddeld binnen 6 tot 8 maanden is terugverdiend. Met de huidige prijsstijgingen in de energiemarkt wordt de terugverdientijd alsmaar korter. Ja, je hebt ze dus nodig, tenzij je liever een dief bent van je eigen portemonnee.

In de afgelopen 20 jaar hebben we veel verschillende organisaties mogen voorzien van maatwerk isolatiemanchetten. De gemiddelde energiebesparing komt voor de isolatiemanchetten van Rokoma neer op 20-40% maar er zijn zelfs uitschieters geweest waarbij de energiebesparing net geen 70% aantikte.

Wat zijn de voor- en nadelen van isolatiemanchetten?

Over de nadelen kunnen we kort zijn, die zijn er eigenlijk niet. Wat betreft de voordelen:

  • Lagere energiekosten;
  • Snelle terugverdientijd;
  • Verhoogde veiligheid voor personeel door afname oppervlakte-temperatuur met 50-70%;
  • Verlaging omgevingstemperatuur;
  • Eenvoudig te monteren en demonteren;
  • Rokoma isolatiemanchetten

    Rokoma levert al meer dan 20 jaar isolatiemanchetten aan industrieel Nederland. Alle isolatiemanchetten worden op maat gemaakt. Weten wat Rokoma voor jouw organisatie kan betekenen en hoe groot jullie besparingspotentieel is? Bekijk hier onze isolatiemogelijkheden en neem contact op.

    Je kan bellen naar: 0402265655 of mailen naar info@rokoma.com