Powermatic 4 VS Powermatic 2 Review voor Nederland en België

Review: De Nieuwe Zorr Powermatic 4 nu beschikbaar in Nederland en België

Fabrikant Zorr kondigde het groots aan: De Powermatic IV Sigarettenmaker is vanaf heden te koop in Nederland en België via Sigarettenmakershop.nl De Powermatic 4 is de officiële opvolger van de befaamde Powermatic 2 Plus sigarettenmaker. Wij hebben hem besteld en getest. In deze Powermatic 4 Review leest u alle voor en nadelen van deze nieuwe elektrische sigarettenmaker.

Powermatic 2 Plus versus de nieuwe Powermatic 4

Fabrikant Zorr bouwt met ZICO USA de Powermatic-lijn verder uit met de Powermatic 4 en kondigde deze groots aan als opvolger van de geroemde Powermatic 2. Was de Powermatic 2 al aan vervanging toe, of blijft dit gewoon de beste sigarettenmaker die er bestaat.

Verschillen tussen de Powermatic 2 Plus en de Powermatic 4

De verschillen tussen beide apparaten worden snel duidelijk na ontvangst van de Powermatic 4: Het apparaat is heel anders gebouwd, en ziet er een heel stuk moderner uit dan de zware, vierkante blok die de Powermatic 2 is. De Powermatic 4 heeft een mooie glans en ziet er gelikt uit. Ook valt op dat de machine een stuk lager gebouwd is. De 220 Volt stroomkabel is vervangen door een adapter met laagspanning, en de allerbeste feature: De Powermatic 4 is uitgerust met een (demontabele) tabakstrechter. Naast enkele duidelijke verschillen zijn er ook overeenkomsten tussen beide apparaten.

De overeenkomsten tussen de Powermatic 2 Plus en de Powermatic 4:

 • Beide zijn uitgevoerd met titanium tabaksmes
 • Ook het opzetstuk voor de filterhulzen is identiek
 • Maken gebruik van dezelfde injector / injectie techniek
 • Zijn beide geschikt voor normale hulzen en XL hulzen
 • Zijn beide uitgevoerd met verstoppingsindicator
 • uitgevoerd met kunsstof behuizing en aluminium/stalen binnenkant
 • Worden geleverd met 3 delige schoonmaakset + handleiding.
 • Worden geleverd met 1 jaar fabrieksgarantie

De Verschillen:

 • Powermatic 4 heeft een (veel) moderner design
 • Powermatic 4 is uitgevoerd met trechter voor tabak
 • Powermatic 4 heeft geen 220 Volt aansluiting meer maar werkt met stroomadapter

Review: de werking van de Powermatic 4

De werking van de nieuwe Powermatic 4 ziet er veelbelovend uit: je kan de trechter vullen met een flinke pluk tabak (gebruik wel volumetabak) waardoor je de tabak steeds bij de hand hebt, en niet steeds in de tabaksbus hoeft te graaien.

De huls goed plaatsen op het opzetstuk van de powermatic 4 is net zo gemakkelijk als bij zijn voorganger. Ook het vullen van de tabaksvulopening werkt identiek.

Pas bij het overhalen van de hendel die de tabaksinjector in gang zet merk je duidelijk verschil: de machine werkt lichter, waardoor er minder kracht nodig is om de hendel over te halen.

Tabakstrechter een fijne toevoeging

Nadat je de eerste sigaret hebt gemaakt met de Powermatic 4 ga je merken dat de tabakstrechter heel fijn werkt. De tabak ligt telkens voor de hand en wordt als vanzelf aangevoerd. Hierdoor gaat het sigaretten maken duidelijk een stuk sneller en gemakkelijker.

Powermatic 2 of Powermatic 4 Kiezen?

Als je zelf sigaretten wil maken is zowel de Powermatic 2 Plus alsook de Powermatic 4 een prima keuze. De Powermatic 2 Plus gaat al vele jaren mee, kent duizenden zeer tevreden gebruikers en doet prima zijn werk. Het model kan gerust nog jaren concureren met alle andere modellen elektrische sigarettenmakers.

Het nieuwste model sigarettenmaker op de markt, de Powermatic 4 is een fijne opvolger, maar niet perse een vervanger voor de Powermatic 2. Het is eerder een voortzetting van de succesvolle Powermatic 2.

Wil je ultieme luxe dan kun je kiezen voor de Powermatic 3. Dit is het topmodel van Powermatic. De Powermatic 3 is (als enige) in staat om de tabak zelf te verdelen. Een simpele druk op de knop is voldoende om een perfect gevulde sigaret te maken.

De Powermatic 4 brengt een frisse wind in de wereld van sigarettenmakers met zich mee. De bruikbaarheid is ermee een flink stuk vergroot. Dit maakt het gebruik interessant voor heel veel rokers.