Putjeszolen, wat te doen?

Een vervelende doch onschuldige oppervlakkige huidaandoening welke te herkennen is aan kleine gaatjes in de opperhuid aan de onderkant van de voet. De gaatjes ontstaan vaak in de wat dikkere lagen van de huid waar eeltvorming plaatsvindt. Dit zijn dan vaak drukpunten zoals op de hak en op de bal van de voet.

Pitted Keratolysis.

Pitted keratolysis is de Latijnse benaming voor Putjeszolen. Zoals al eerder aangegeven is de aandoening in de meeste gevallen vrij onschuldig maar kan toch wel vervelend zijn omdat het klachten zoals jeuk en wondjes kan veroorzaken.

De aandoening wordt veroorzaakt door bepaalde bacteriën welke zich in en op de huid huisvesten en zich voeden op huid en zweet. Het gaat hier met name om de “Corynebacterium minutissimum” bacterie. Neem een van de onderdelen weg waarop de bacterie zich voedt en je huidprobleem zal verdwijnen. Daarnaast is het zo dat Putjeszolen zijn NIET besmettelijk. Het is dus een lokale aandoening die zich enkel onder de juiste omstandigheden manifesteert

HyperHidrosis

In de volksmond “Zweetvoeten”. Zweet is een belangrijke factor bij het ontstaan van de betreffende huidaandoening. En omdat wij veelal in gesloten schoeisel lopen is dit een veelvuldig voorkomend probleem. Laten we ons dan richten op de bestrijding van deze zweetvoeten.

De kortste klap is simpelweg de gehele dag op blote voeten gaan lopen maar dit is niet echt praktisch omdat het niet fijn verplaatsen is zonder bescherming aan onze voeten. Maar er zijn wel middelen die ervoor kunnen zorgen dat onze voeten minder zullen transpireren/zweten.

Gebruik hiervoor aluminiumzouten (aluminiumchloride houdende middel). PediSpray® is hier uitermate geschikt voor. Dit middel is via de site www.pedifris.nl (zonder recept) te bestellen.

Ook bieden zij hier een desinfecterend schoenpoeder aan welke ervoor zorgt dat de bacterie die deze huidaandoening veroorzaakt doelgericht bestreden wordt. Daarnaast zul je nog een scala aan andere adviezen en tips vinden die je kunnen helpen in de strijd tegen deze huidaandoening en andere problemen zoals stinkende schoenen en stinkvoeten.