Simonly deals

Het sim onlyabonnement staat bekend om de vrijheid en uiterst lage tarieven per maand. Je maandelijkse verbruik en hoeveel je voor het abonnement over hebt, dien je te weten om op zoek te gaan naar de beste sim only aanbieding voor jou. Zodra je dit weet dan kun je direct aan de slag met vergelijken. Onze vergelijkingstool die je op onze website kunt vinden, houdt rekening met allerlei wensen en eisen die je aan je abonnement stelt. Zo is het mogelijk om de aanbiedingen van verschillende providers met elkaar te vergelijken. Daarnaast kan je ook vergelijken op verschillende looptijden: maandelijkse, eenjarige of tweejarige contracten. Start meteen met vergelijken en je kunt direct geld besparen.

ENKEL EEN SIMKAART MET ABONNEMENT

Zoals de naam eigenlijk al aangeeft, krijg je bij een sim only abonnement alleen een simkaart geleverd. Sim only betekent namelijk ‘alleen simkaart'. Dit is het kaartje dat je in je mobiele telefoon stopt om er vervolgens mee te kunnen bellen en sms'en of internetten. Simonly abonnementen zijn aan te raden voor mobiele bellers die al een mobiel toestel hebben dat nog goed werkt, of voor mobiele bellers die nog geen toestel hebben, maar voor hun simonly een goedkoop toestel aanschaffen. Bij een dusdanig abonnement krijg je dus geen toestel zonder bijbetaling of goedkoop toestel van je provider, maar je hebt daardoor wel flink lagere maandlasten. Het voordeel bij voordelige simonly aanbiedingen loopt op tot wel enkele tientjes per maand. Dat is een bij veel abonnementen een korting van 50 tot 70 procent.

VERGELIJK SIM ONLY AANBIEDINGEN

Normaal gesproken krijg je een mobiele telefoon zonder bijbetaling bij het afsluiten van een abonnement, maar soms moet je hier wat extra voor betalen. Hoe dan ook, de aanbieder van het telefoonabonnement zorgt er sowieso voor dat het abonnement dat hij aanbiedt goedkoper is dan wanneer je het toestel los aan zou schaffen. Dit komt doordat de kosten van de mobiele telefoon in het abonnement verwerkt worden. En uiteraard heeft een aanbieder hier een goede reden voor, want door jou een toestel zonder bijbetaling of zeer goedkoop aan te bieden, kan hij meer geld vragen voor het abonnement. Uiteindelijk komt het er dus op neer dat je meer betaalt voor je sim only aanbieding en minder voor het toestel.

BUNDELS

Simonly abonnementen zijn verkrijgbaar in verschillende bundels. Voor mensen die weinig bellen, zijn er bundels met bijvoorbeeld 50 of 100 belminuten per maand. Voor gemiddelde gebruikers zijn er de bundels met bijvoorbeeld 150 of 200 belminuten per maand. En voor actieve gebruikers zijn er bundels te verkrijgen van bijvoorbeeld 500 belminuten per maand. Daartussenin zijn uiteraard nog vele andere simonly aanbiedingen te vinden wat betreft de belminuten. Deze bundels bevatten vaak ook sms'jes. Soms is het zo dat bijvoorbeeld één belminuut gelijk staat aan twee sms'jes, maar het kan ook zo zijn dat je een bepaald aantal belminuten hebt en een bepaald aantal sms'jes. Dit verschilt per aanbieder, en dit zul je dus voor het kiezen van een simonly aanbieder goed uit moeten zoeken.

DUUR VAN DE ABONNEMENTEN

De looptijden van simonly abonnementen verschillen per aanbieder en per abonnement. Zo zijn er simonly abonnementen waar je bij wijze van spreken maandelijks kunt opzeggen, maar er zijn ook aanbieders waar je gewoon een 1- of 2-jarig abonnement bij af dient te sluiten. Kies je voor een simonly dan betekent dit dus niet per definitie dat je korter aan het abonnement vast zit dan bij een normaal telefoonabonnement waar je een goedkoop mobiel toestel bij krijgt.

MOBIEL INTERNET

Tegenwoordig wordt veel gebruik gemaakt van mobiel internet. Aanbieders van simonly abonnementen spelen hier handig op in door speciale internetbundels aan te bieden. Bij sommige aanbieders van simonly abonnementen krijg je internet met een hoge snelheid, maar dan tot bijvoorbeeld maximaal 1 GB aan dataverkeer per maand. Kom je daarboven dan krijg je of trager internet, of je moet extra gaan betalen per MB dataverkeer. Ook hier zou je dus goed naar moeten kijken tijdens het sim only abonnementen vergelijken.

MOGELIJKHEID TOT NUMMERBEHOUD

Wat sommige aanbieders van simonly abonnementen overigens aanbieden is nummerbehoud. Je kunt dan blijven bellen en sms'en met je eigen, vertrouwde nummer. Deze mogelijkheid voor nummerbehoud is vaak mogelijk wanneer het sim only abonnement bij de huidige aanbieder worden verlengd. Maar soms is het ook mogelijk om je eigen nummer te behouden wanneer je wisselt van provider. Dit is dus wederom iets waar je goed naar moet kijken als je diverse simonly aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.