Welke e sigaret kopen?

Een steeds grotere groep mensen stappen over van de tabakssigaret naar een e sigaret. En dat is niet zo maar. Waarom is de e sigaret in populariteit toegenomen? Daar zijn een aantal redenen voor aan te wijzen, met als meest voor de hand liggende dat het een goed hulpmiddel is bij het stoppen met roken. Als je nog twijfels hebt of een e sigaret kopen de juiste beslissing is, hebben we hieronder wat belangrijke informatie voor je op een rijtje gezet.

Kenmerken e sigaret

Voor het kopen van een e sigaret is het handig om te weten van een e sigaret precies is voordat je het uiteindelijk gaat gebruiken. Een e sigaret kopen is een andere belevenis en betekent dat je elektrisch gaat roken. In plaats van rook komt er damp vrij die je vervolgens inhaleert. Zo word er geen tabak verbrand en mis je dus ook de schadelijke stoffen die hier automatisch aan verbonden zijn. Bij een e sigaret wordt gebruikgemaakt van een vloeistof ofwel e-liquid. Deze e-liquid wordt verhit door een verwarmingselement waardoor er de damp ontstaat. Dit verwarmingselement wordt verhit door het indrukken van een knopje. Deze zorgt ervoor dat een coil in het tankje verwarmd wordt. De coil bestaat uit een kleine stukje kantoor een gloeidraad.

Is de e sigaret gezond?

Een lange tijd beweerde men dat e sigaretten totaal niet slecht voor de gezondheid zijn, waardoor het een ideaal alternatief voor sigaretten zou zijn. Echter, uit onderzoek is gebleken dat er in de vloeistoffen wel degelijk stoffen zitten die niet gezond zijn bij langdurig gebruik. Toch is de e sigaret minder ongezond dat de traditionele sigaretten omdat er geen verbranding plaatsvindt. Je ademt dus geen ongezonde stoffen in die vrijkomen tijdens deze verbranding. Het advies is dus dat je een e sigaret kopen het best kunt doen als je definitief wilt stoppen met roken.

E sigaret helpt bij stoppen met roken

Het is gebleken dat voor veel mensen de e sigaret een goed hulpmiddel is om echt te stoppen met roken. Als je namelijk van de nicotineverslaving af wilt, dan kan de e sigaret hierbij helpen. De e-liquids zijn namelijk te koop met verschillende nicotinegehaltes. Je kunt dus eerst beginnen met een vloeistof met een wat lager nicotinegehalte maar wel net genoeg om aan je behoefte (verslaving) te voldoen. Bouw dit gehalte vervolgens langzaam af. Om uiteindelijk uit te komen op een vloeistof zonder nicotine. Zo kun je de nicotineverslaving aanpakken, voor je de gewoonte van het roken gaat afleren.

De juiste e sigaret kopen

Wil je dus ook een e sigaret kopen, dan zal je er achter komen dat er diverse soorten te krijgen zijn. Zo is de wegwerp e-sigaret bijzonder geschikt als instapmodel. Je kunt deze gebruiken totdat de e-liquid op is om deze daarna weg te gooien. Of toch liever een e sigaret kopen die je moet bijvullen? Kies dan voor de POD e-sigaret of Sub-Ohm e-sigaret. Een POD e-sigaret is compact van omvang. En de Sub Ohm e-sigaret is wat groter van formaat. De Sub-Ohm e-sigaret vormt grote dampwolken, waardoor je meer het gevoel van traditioneel roken hebt. Kortom, een e sigaret kopen vraagt om keuzes maken.